Plants of Distinction
Sorrel Red Veined Vegetable Seeds
Available weeks
44
45
46
47
48
49
50
51
52
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Sorrel is one of the earliest green crops easy to grow. A hardy perennial, cut-and-come-again pot herb that can withstand freezing winter temperatures and once established should provide greens for several years. The attractive leaves of Red veined Sorrel can be harvested young and tender for adding to salads and sandwiches, while the tangy, lemony more mature leaves can be cooked like spinach or used in stir fries.
€3.39
In stock
Sorrel is one of the earliest green crops easy to grow. A hardy perennial, cut-and-come-again pot herb that can withstand freezing winter temperatures and once established should provide greens for several years. The attractive leaves of Red veined Sorrel can be harvested young and tender for adding to salads and sandwiches, while the tangy, lemony more mature leaves can be cooked like spinach or used in stir fries. Sorrel is especially delicious with fish, eggs, potatoes and gratins. Red stems and veins, dazzling green leaves, sharp tangy flavour. Attractive enough to grow in beds or borders or even a large pot if there isn't room enough in your herb or vegetable plot.
SKU | WW-810 |
---|---|
Country of Manufacture | United Kingdom |
Brand | Plants of Distinction |
Scientific name | Rumex sanguineus |
Common name | Bloody Dock |
Seeds/packet | 250 |
Sådd | Sorrel är en tålig sallat som även kan odlas som en årlig. Börja inomhus i behållare sådd 2-3 frön i varje. Plantering i ljus skugga och hålla utsäde stjälkar skurna ökar sommarkvalitet, men en god skörd kommer åter växa under hösten, även om växter bult. Skörd sidan lämnar tills växter blir väl etablerad; senare, kan växter skäras helt höger ovanför kronan. Växter sprids och kan delas |
Germination (days) | 5-15 |
Sowing depth | ca 1 cm |
Plantavstånd | 30 cm |
Exposure | Sun/Part Shade |
Cultivation Advice | There are three types of Sorrel suitable for kitchen gardens. Broad-Leaf Sorrel, also known as Common or Garden Sorrel, with large arrow-shaped leaves. The young, tender leaves have a reddish tinge and are very flavoursome, larger leaves are better cooked like spinach. French Sorrel has much smaller leaves that don't grow large enough to become tough and has a milder, distinctly lemony flavour. Red Veined Sorrel is the most attractive Sorrel. Sorrel prefers a sunny position but doesn’t like to be hot and dry, so avoid full sun positions in very hot, arid areas. Sorrel seeds can be sown at any time but are best sown in spring once the temperature warms a little or in the autumn for over-wintering. Sow the seeds into small pots or seed trays. Germination times are variable but in general should be expected with 3 to 21 days. Allow the seedlings to grow up to 4 inches tall before transplanting into individual 3 inch pots and grow on in a greenhouse or cold frame until they are ready for to be transplanted into the vegetable garden. Ideally Sorrel should be planted out in the late spring, spaced 30cm (1ft) apart and planted to the same depth as in their original containers. Water well until established. Like spinach, when Sorrel starts to form flowering shoots the leaves become tougher and have less flavour, so cut off flowering stems as soon as they appear. To guarantee a constant supply of young leaves, lightly harvest the plants on a regular basis throughout the main growing season. |
Skörd(x) | Plocksallat skördas kontinuerligt och så mycket du behöver. Om det blir väldigt varmt kan sallad gå i blom. Skörda då direkt och gärna på morgonen. Förvara sallad i torr plastpåse i kylen. |
Ready to Harvest | Early |
Harvest | May |
Höstsådd | Höstså så sent som möjligt. Du vill inte ha plantor på hösten och sallatsfrön kan gro redan vid 3–4°C. |
Care | Easy |
KRAV marked | No |
Language on package | English |
Brand | Plants of Distinction |
Kort om odling | Förkultiveras inomhus i såjord feb-mars eller så direkt på friland när jorden reder sig. Vid förkultivering - täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Sås i omgångar för god tillgång hela säsongen. Gallra till 15 cm - ät det du gallrar. |
Plantvård och plantering | För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Sallatsplantor gillar inte inomhusklimatet och vill ut direkt till svalka och fukt. Om du är rädd för nattfrost - täck plantorna med fiberduk. Om du ändå väljer att ha dem inomhus ett tag - ställ dina plantor svalt och var flitig med blomsprutan. Detta innebär också att sallat helst odlas vår och höst. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev. |
Height | ca 20 cm |
Storage | Keep your seeds in a cool, dry and dark place. |
Write Your Own Review