Plants of Distinction
Pepper Joe's Long Cayenne Vegetable Seeds
Available weeks
44
45
46
47
48
49
50
51
52
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Great heirloom from the Sestito Family of Calabria, Italy. 8-12" long fruit, thin fleshed and sharply tapering. 60 days from transplanting. Heat rating: 3
€3.65
In stock
Great heirloom from the Sestito Family of Calabria, Italy. 8-12" long fruit, thin fleshed and sharply tapering. 60 days from transplanting. Heat rating: 3
SKU | WW-913 |
---|---|
Country of Manufacture | United Kingdom |
Brand | Plants of Distinction |
Scientific name | Capsicum annuum |
Common name | Cayenne |
Seeds/packet | 20 |
Germination (days) | 8-14 |
Sowing depth | 0,5 cm |
Plantavstånd | 50 cm |
Exposure | Full Sun |
Cultivation Advice | Growing Hot Peppers and Sweet Peppers is very similar to growing Tomatoes. Best results are often achieved by growing the crop indoors with heat although some varieties have been developed to produce reliable crops outside, even in the UK climate. Both hot and sweet peppers can be harvested from green or left to ripen on the plant until they develop their mature colours of yellow, orange, red or purple. Once ripe, fruits can remain on plant in good condition until the temperatures begin to drop. A Hot Pepper’s heat usually intensifies with maturity. Sow the seed from February to April, into compost, either in seed trays or growing cells, modules and cover with a light layer of compost. Germination takes around 28 days at 20-24oC or 68-75F When seedlings have developed 4 leaves, transplant them into individual 3 inch pots and grow on slightly warmer. Once the young pepper plants become pot bound transplant them into either 9 inch pots, Gro-bags or directly into a greenhouse border. Pinch out the growing points at 6 inches for bushier plants. Once in final pot size pepper plants may need staking for support. |
Skörd(x) | Ju mindre och spetsigare frukter desto hetare frukter kan du förvänta dig. I slutet av augusti toppas plantan så den koncentrerar sin kraft på frukterna istället för att skjuta nya grenar. Skörda efterhand så stimulerar du växten att utveckla fler blommor. Det går även bra att skörda och äta omogna frukter. Frukterna går bra att torka ex genom att trä en tråd genom skaftet och hänga upp. Skrapa bort såväl frön som vita hinnor - dessa är mycket starka! Gnugga inte ögon utan att först tvätta händerna ordentligt (och var lite försiktig även efter det) - det gör ont! |
Harvest | August |
Plant Height | 40-50 cm |
Fruit Size | ca 15 cm |
Näring | Rik på antioxidanter och C-vitamin |
Medicinal | Chili har bl.a. visat stabilisera blodsockret och sänka insulinkoncentrationen. Chili stimulerar även fettförbränningen. Den sägs även vara bakteriedödande. |
Care | Easy |
KRAV marked | No |
Language on package | English |
Brand | Plants of Distinction |
Scoville Rate | 30 000-50 000 |
Kort om odling | Så ett frö i varje kruka med såjord. Vattna före sådd. Placera dem varmt, ca 25 grader. Håll jorden fuktig inte blöt. Använd genomskinligt plast, försedd med lufthål, över krukorna. När fröna grott, placera krukorna, utan plasten, i ett ljust fönster, i ca 15-18 grader. Omplantera till plantjord vid 2 cm planthöjd. Avhärda innan utplantering. Varmt uteläge eller växthus. Skörda ofta. Täck gärna med fiberduk. Ta bort första fruktämnet för större skörd. |
Height | ca 50 cm |
Storage | Keep your seeds in a cool, dry and dark place. |
Write Your Own Review